Direct naar artikelinhoud

Charleroi plukt Harbaoui weg bij Anderlecht

Hamdi Harboui en Jordan Remacle moeten Charleroi van play-off I verzekeren. Harbaoui komt over van Anderlecht, Remacle verbrak zijn contract bij Antwerp.

Anderlecht-coach René Weiler had het niet begrepen op Hamdi Harbaoui (32). De aanvaller kwam afgelopen zomer over van Udinese, maar kon zich nooit doorzetten in het Astridpark. Charleroi huurt Harbaoui, die op zijn best is in de zestien van de tegenstander, tot het einde van het seizoen.

Op Mambourg kan de Tunesiër zich opnieuw in de kijker spelen, om dan in de zomer een mooie transfer te versieren. Dat zou ook voor Anderlecht het ideale scenario zijn - op die manier kan de recordkampioen wellicht een deel van de gedane investeringen recupereren.

"Ik zal mijn uiterste best doen om Charleroi in de top zes te houden", zegt Harbaoui, die de concurrentie moet aangaan met Pollet en Bedia. "Ik hoop nu een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft af te werken."

Harbaoui zal zich klaarstomen op winterstage in Spanje. Hij krijgt er het gezelschap van Jordan Remacle (29). De flankaanvaller zat op een zijspoor bij tweedeklasser Antwerp. Remacle verbrak er zijn contract en tekende bij de Carolo's voor zes maanden plus optie. "Mijn eerste doel is om fysiek in orde te geraken", klinkt het.

Op basis van het verleden heeft Félice Mazzu in el geval alle redenen om blij te zijn met zijn nieuwkomers. Bij Lokeren en OHL vormden Harbaoui en Remacle een sterk duo.