Nepwapens zorgen voor ongerustheid in Deurne: politie geeft tieners strenge vermaning

© Politie Antwerpen

De Antwerpse politie kreeg donderdagmiddag verschillende meldingen binnen uit Deurne. Daar liepen twee verdachte jongeren gewapend rond in de Koudebeekstraat. Het snelleresponsteam (SRT) van de politie kwam meteen ter plaatse. De jongeren werden gedwongen hun wapen op de grond te leggen en werden meteen overmeesterd en geboeid. Het wapen bleek nep te zijn.

jtp

De eerste melding liep iets na 12 uur binnen. Ongeruste buurtbewoners zagen hoe twee verdachte jongeren in de straat rondliepen met een wapen. Ze zouden zich verstopt hebben achter een prieel aan het einde van de Corneel Franckstraat.

De politie stuurde meteen verschillende teams ter plaatse. “Het snelleresponsteam bereidde zich voor op het ergste. Gezien het risico bij vuurwapengevaarlijke situaties haalden ze de speciale bewapening en bescherming boven”, zo meldt de politie. Er werd ook bijstand gevraagd.

Airsoftwapen

Nog geen tien minuten later konden de leden van de snelleresponsteams de twee jongeren ontwapenen. Het duo leek een automatisch oorlogswapen bij te hebben, maar dat bleek bij inspectie al snel een ongevaarlijk airsoftwapen te zijn. Zo’n geweer is moeilijk te onderscheiden van echte vuurwapens. De twee jongeren, 13 en 14 jaar oud, werden overmeesterd en geboeid, maar werden na een strenge vermaning wandelen gestuurd.

“De Antwerpse politie waarschuwt: laat speelgoedwapens thuis! Gezien het onderscheid niet te maken valt tussen een echt en een nepwapen, zal altijd uitgegaan worden van een gevaarlijke situatie”, aldus de politie. “Bij de minste dreiging gaat de politie dan ook over tot het gebruik van eigen middelen”, zo klinkt het.

“Jaag mensen geen schrik aan en lok een levensgevaarlijke situatie niet uit. Toon nepwapens dus nooit in het openbaar”, geeft de politie tot slot als commentaar.

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen