Trump verwerpt steun van de krant van de Ku Klux Klan

Donald Trump heeft de openlijke steun van de officiële krant van de Ku Klux Klan verworpen. The Crusader, zoals de krant heet, heeft zich openlijk achter de Republikeinse presidentskandidaat geschaard. Trump noemt de krant "weerzinwekkend".
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

The Crusader is de meest prominente krant van de Ku Klux Klan en heeft op de voorpagina vandaag openlijk steun uitgesproken voor de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. "De slogan van Trump -Make America great again- staat op T-shirts, petten en posters. Kan Trump Amerika echt weer fantastisch maken", vraagt de krant zich af. "We zullen het binnenkort te weten komen."

De krant haalt voorts aan dat de Verenigde Staten volgens hen gesticht is als een blanke christelijke republiek. "En als blanke christelijke republiek is het great geworden." Het is volgens de racistische publicatie duidelijk wat er moet gebeuren. "Ons land is niet great geworden door wat onze voorvaderen hebben gedaan, maar wel door wie ze waren."

De Trump-campagne is niet zo blij met de steun. "Deze krant is weerzinwekkend en hun visie op ons land komt niet overeen met de visie van de tientallen miljoenen Amerikanen die zich achter onze campagne hebben geschaard", klinkt het in een persbericht.

Meest gelezen