Direct naar artikelinhoud

Testamenten terroristen Parijs gepubliceerd

In het nieuwste nummer van IS-tijdschriftDâr al-Islamwerden de testamenten gepubliceerd van drie terroristen die betrokken waren bij de aanslagen in Parijs. De rode draad: de oproep aan hun broeders om de strijd voort te zetten.

De achtste editie van het online propagandamagazine besteedt veel aandacht aan het vergoelijken van hun terreurdaden en het weerleggen van beweringen van moslimgeleerden die afstand doen van de jihad en de IS-interpretatie van de Koran.

De daders van de aanslagen in Parijs worden verheerlijkt en van drie van hen werd het testament gepubliceerd.

Abdelhamid Abaaoud vraagt de moslims om voor hem te bidden, zodat Allah hem zal opnemen in het paradijs. Hij roept zijn ouders op om boete te doen en de weg van de profeet te volgen.

Zijn persoonlijke bezittingen laat de terrorist na aan twee medestrijders, maar "wie iets wil, mag dat nemen en gebruiken op de weg van Allah".

Abaaoud roept zijn broeders op om te zorgen voor zijn vijftienjarige broertje Younes, de tiener die hij meenam naar Syrië en daar voor zover bekend, nog altijd verblijft. "Wees als grote broers voor Abou Mansour", zo noemt hij Younes bij zijn strijdersnaam. "Omkader hem met het goede zodat hij een leeuw van ons geloof zal worden door islamitische en militaire kennis."

Bilal Hadfi, de Belg die zichzelf opblies aan het Stade de France, roept zijn familie, zijn naasten en alle moslims op om hun plicht te vervullen. "Ik richt me tot elke moslim die tussen de polytheïsten woont: weet dat er geen enkel ander land is dan het land van het Kalifaat. Want enkel daar wordt de wet van Allah naar de letter toegepast."

Hij draagt ook een hele reeks citaten uit de Koran aan die zouden onderstrepen dat de jihad een godsdienstige plicht is. Aan medestanders die nog in het Westen verblijven, raadt Hadfi aan: "Bestrijd de ongelovigen bij hen thuis. Dood ze zoals zij onze vrouwen, onze kinderen en onze ouderlingen doden."

Ismaël Mostefai, een van de schutters in concertzaal Bataclan, roept net als Abaaoud en Hadfi zijn broeders op om hun strijd verder te zetten: "Vrees Allah en hou vast aan uw weg, wees hard voor de ongelovigen en zacht voor jullie zelf."

De schrijvers vanDâr al-Islamlaten er geen twijfel over bestaan: er zullen nieuwe aanslagen volgen. "De vraag is niet of er opnieuw aanslagen zullen zijn in Frankrijk zoals in november. De enige belangrijke vragen zijn de mogelijke doelwitten en de datum", zo valt er te lezen.

Doelwit: FN

Het magazine duidt de Franse extreemrechtse partij Front National aan als een geprefereerd doelwit. Een foto van een manifestatie van FN krijgt als bijschrift: "Bijeenkomst van de afgodendienaars van het FN. Doelwit eerste keus." Het is de eerste keer dat IS de extreemrechtse partij uitdrukkelijk bedreigt.