Direct naar artikelinhoud

'Bouwaanvraag' voor moskee gestolen

Het kunstwerk dat Brakel afgelopen weekend in rep en roer zette, is gestolen. De installatie bestond uit een valse 'bouwaanvraag' voor een moskee.

Afgelopen weekend deed een kunstwerk in Michelbeke, een deelgemeente van Brakel, nog veel stof opwaaien. Boosdoener was een gele affiche met de 'bouwaanvraag' voor een moskee in de 'witte' wijk Hovendaal. Alleen was de aanvraag niet echt, maar een onderdeel van het kunstenparcours Kunst & Zwalm, al hadden de inwoners dat niet in de gaten. Volgens waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) deden zij massaal hun beklag.

Wake-upcall

Gisteren bleek de installatie van kunstenaar Leo Copers gestolen. Copers gaat bij de politie van de gemeente Brakel klacht neerleggen tegen onbekenden voor het stelen van zijn kunstinstallatie.

"Zelf doen we er momenteel alles aan om het werk volgend weekend opnieuw te tonen", klinkt het bij de organisatie van Kunst & Zwalm. "Hopelijk kunnen we hiervoor hetzelfde werk gebruiken. Indien niet maken we een nieuw."

Volgens Copers is zijn werk een wake-upcall voor de inwoners en toont het dat de wereld groter is dan de witte wijk Hovendaal.