Direct naar artikelinhoud

Goffin breekt met Johansson, ondanks beste seizoen ooit

Na amper negen maanden zet David Goffin de samenwerking met adviseur en ex-tennisser Thomas Johansson stop.

Johansson, voormalig Australian Open-winnaar, werd begin februari aangesteld als adviseur en onder de sympathieke Zweed speelde Goffin zijn beste seizoen ooit. Dat resulteerde in een elfde plaats op de wereldranglijst. Bovendien kwam het perfect uit dat Goffin als nieuwe inwoner van Monaco kon rekenen op de begeleiding van Johansson, die er al twintig jaar resideert.

Maar gedurende het jaar waren er ook minpuntjes. De inzet van Johansson om de zwakke punten van Goffin - opslag, volley, slice - bij te schaven, was onvoldoende effectief, merkte coach Thierry Van Cleemput op. Ook de mentale belasting, die gepaard ging met het doel om dit jaar nog de top tien te bereiken, bleek niet door iedereen juist te worden overgebracht. Na de mindere US Open volgde dan ook een debriefing binnen de clan-Goffin.

Toch lukte de Luikenaar een schitterend seizoen met een finale in Tokio, halve finales op Indian Wells en Miami, een kwartfinale op Roland Garros en vierde rondes op de Australian Open en Wimbledon. Zijn deelname aan de Masters - Goffin mocht als reserve één wedstrijd afwerken tegen Djokovic - was de kers op de taart.

Onze landgenoot is nu op vakantie en herneemt op 5 december de training. Op 29 december wordt hij in Abu Dhabi verwacht voor een demonstratietoernooi.