Direct naar artikelinhoud

Tommelein wil sjerp Oostende

Vlaams minister Bart Tommelein heeft bekendgemaakt dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de lijst voor Open Vld zal trekken. Hij daagt daarmee huidig Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte uit.

"Vande Lanotte (sp.a) en zijn voorganger Jean Vandecasteele hebben goede dingen gedaan, maar na twintig jaar aan de macht zal de vernieuwing niet komen van de socialisten. Er zijn heel wat uitdagingen en als rasechte Oostendenaar weet ik wat de stad nodig heeft. Ik wil een burgemeester zijn van alle Oostendenaars en de leiding nemen van een project waar iedereen kan aan meewerken."

Tommelein schuift vijf prioriteiten naar voor, namelijk de uitbouw van een ombudsdienst, het verlagen van de belastingdruk, het creëren van een moderne, digitale en groene stad, de stad proper houden en tot slot de inspraak van de inwoners verhogen.

Tommelein neemt ook ontslag als voorzitter van de gemeenteraad. "Ik wil een meer vrije rol spelen", aldus de liberaal. Hij verwees ook naar de plannen van Vande Lanotte om een burgerpartij op te richten. "Wij staan open voor iedereen, ook wie geen partijkaart heeft. Ik had er ook geen in 2000 toen ik gemeenteraadslid werd". Tommelein verwacht geen problemen voor de rest van de legislatuur. "De coalitie gaat gewoon verder. Maar Open Vld is nu volwassen in Oostende en we zijn klaar om de burgemeester te leveren", besluit hij.