Direct naar artikelinhoud

De Hotspots van onze redactie Kristin Wuyts: Atelier Assemblé

Geen modenummer zonder de tips van onze eigen redactie. Voor welke etalage houden onze fotografen steevast halt? Waar shopt onze recensent en voor welk aanbod gaan onze reporters door de knieën?

"Omdat het een eigenzinnig merk is, met mooie stoffen en pasvormen en genuanceerde kleuren, soms wat vuilere tinten. Ontwerpster Machteld lapt de regels van de mode aan haar laars. In elke collectie zit wel iets wat je gegoten zit, want er is een grote verscheidenheid aan modellen."

Van 15 maart tot 15 mei in de Aalmoezenierstraat 6, Antwerpen of op afspraak in de Lange Kongostraat 56, Antwerpen.

Karin Bodegom:

Noë (Flagship Store)

"Op zoek naar schoenen in die ene onmogelijke kleur uit die ene jurk van je? Je vindt het 100% gegarandeerd bij Noë. De winkel is ruim, de (88!) kleuren zijn een lust voor het oog en de modellen (van pumps tot short boots) superelegant." Kloosterstraat 96, Antwerpen.

Dirk De Schutter:

JUTTU en ZAPPA

"JUTTU is een winkel waar je niet alleen aparte kleding vindt, maar ook decoratiemateriaal. De etenswaren en een koffiebar maken de winkel compleet. ZAPPA is een winkel met veel vintage-schoenen. Hier vind je schoenen met net dat ietsje meer."

JUTTU, Meir 19, Antwerpen.

ZAPPA, Kammenstraat 74, Antwerpen.

Marlies Beckers:

Fresh 34 en Fresh 15

"I love Fresh 34 en Fresh 15, waar je vrouwelijke stoffen van mooie en unieke merken en draagbare snits vindt. Je betaalt meer dan in een commerciële keten, maar de complimenten van vrienden en collega's maken het prijskaartje ruimschoots goed."

Fresh 34, Volkstraat 34, Antwerpen.

Fresh 15, Lombardenvest 15, Antwerpen.

Greetje Van Buggenhout: Annelies Timmermans

"Annelies ontwerpt de mooiste handtassen, stuk voor stuk uitgepuurde modellen met prachtige kleuren. Voor mij is het belangrijk dat het een product van hier is, omdat ik graag onze eigen economie steun. Annelies doet alles zelf, van ontwerpen en het kiezen van leder, over het opvolgen van de productie (ook in Europa!) tot het runnen van haar winkel."

Ijzerenwaag 13a, Antwerpen.

Nele De Meyer:

Rewind

"Zeven jaar ben ik intussen al verslingerd aan mijn Freitagtas, een Zwitserse tas gemaakt van vrachtwagenzeil, autoriem en rubber van een binnenband. Ze is mijn compagnon de route waar ik ook ga. Je vindt de unieke stukken niet alleen online, maar ook in ecodesignshop Rewind."

Riemstraat 27, Antwerpen.

Noortje Palmers:

Moose in the City

"Mijn favoriete winkel is Moose in the City, je vindt er alles! Zo winkel ik ook: hup één winkel binnen en dan alles vinden wat ik nodig heb; van winterjas over leuke sneakers tot lampen."

IJzerenwaag 10-12, Antwerpen.