Direct naar artikelinhoud

Lombaerts en Alderweireld dicht bij comeback, Wilmots haalt opgelucht adem

Nicolas Lombaerts van Zenit Sint-Petersburg hervatte zondag in een oefenwedstrijd tegen Tom Tomsk en is sneller dan verwacht hersteld van een kijkoperatie aan de knie. Lombaerts onderging midden februari een kniespoeling, nadat hij op stage in Jerez de la Frontera een trap op het gewricht moest incasseren. De Rode Duivel mocht begin vorige week aansluiten bij de groep en maakte de oefengalop zonder problemen rond. "De revalidatie is enorm snel verlopen", zegt de Bruggeling. "Ik speelde zondag met enige voorzichtigheid, maar mijn knie voelt duidelijk beter aan dan voordien. Hopelijk blijf ik nu fit voor enkele jaren. De interlands eind deze maand zullen voor mij zeker geen probleem zijn." De linksvoetige back hervat zaterdag met Zenit in de thuiswedstrijd tegen Ural ook in competitieverband.

Toby Alderweireld staat dan weer dicht bij een terugkeer bij Southampton. De Rode Duivel staat sinds 11 januari aan de kant met een hamstringblessure. "Als hij de training goed verteert, maakt hij normaal gezien deel uit van de selectie voor de wedstrijd tegen Crystal Palace", vertelde coach Ronald Koeman. Alderweireld ontpopte zich tot basisspeler bij Southampton, dat halverwege het seizoen op de vijfde plaats prijkt.

Marc Wilmots zal het graag horen dat zijn verdedigers bijna wedstrijdfit zijn. Achterin heeft de Belgische bondscoach voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus (28 maart) en Israël (31 maart) namelijk niet veel mogelijkheden. Barcelonaspeler Thomas Vermaelen is nog steeds geblesseerd en aanvoerder Vincent Kompany is bij Manchester City op zoek naar zijn beste vorm.