Boeing verontschuldigt zich voor crashes: “Sorry voor alle verloren levens”

Vliegtuigbouwer Boeing verontschuldigt zich na de twee dodelijke crashes met een 737’s MAX-toestel. “Sorry voor alle levens die we kwijt zijn”, zegt CEO Denis Muilenburg in een videoboodschap op Twitter. Afgelopen maand lieten 157 mensen het leven na een crash met een toestel van Ethiopian Airlines, nog geen half jaar geleden stierven 189 mensen bij een vlucht met het Indonesische Lion Air.

evdg

Het is de eerste keer dat Dennis Muilenberg, CEO van Boeing sinds 2015, zich zo openlijk verontschuldigt voor de drama’s die het afgelopen half jaar plaatsvonden. Daarbij kwamen in totaal 346 mensen om, onder hen één Belgische vrouw. “Dit weegt erg zwaar”, klinkt het in zijn boodschap op Twitter. “We zijn gefocust op de veiligheid en zullen er alles aandoen om tragedies zoals deze voor altijd te voorkomen.”

Toestellen aan de grond

De CEO geeft in de videoboodschap toe dat er een fout zit in de software van de vliegtuigen. Een fout die de twee vliegtuigrampen heeft veroorzaakt. “Het MCAS-systeem is in de twee gevallen foutief geactiveerd”, klinkt het. “De geschiedenis van onze industrie toont dat de meeste ongevallen ontstaan omwille van een keten van gebeurtenissen, en dat is ook hier het geval.”

Alle Boeing-toestellen van het type 737 Max staan momenteel wereldwijd aan de grond na de twee crashes. De vliegtuigbouwer liet eerder al weten te werken aan een update van het besturingssysteem MCAS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer