Direct naar artikelinhoud

Geen akkoord met De Lijn dus Dranouter start pendeldienst

Nu De Lijn de bezoekers van het Festival Dranouter niet langer van het station van Ieper naar Dranouter wil brengen lanceert de festivalorganisatie een eigen pendeldienst.

De voorbije jaren legde De Lijn tijdens het festivalweekend steeds bussen in, maar volgens de vervoersmaatschappij zijn de ontvangsten die ze daaruit haalde onvoldoende om de kosten te dekken.

En dus schrappen ze de dienst. "In de huidige besparingscontext moeten we zo mogelijk nog meer dan anders onze middelen zo efficiënt mogelijk inzetten en alle extra's worden dan ook het eerst onder de loep genomen", klinkt het.

De vervoersmaatschappij deed nog een voorstel aan de festivalorganisatie, maar volgens Dranouter kon het goedkoper via private partners. Tussen vrijdag 7 augustus en maandag 10 augustus rij je tussen Ieper en Dranouter voor 2 euro per rit. "Komen er meer bezoekers en maken we 'winst' uit de busverbinding, dan storten we dit met veel plezier in het fonds van TreinTramBus." Vorig jaar kwamen 1.000 bezoekers met de bus.