Direct naar artikelinhoud

Belg rolt rode loper uit voor Greipel in Turkije

André Greipel pakte in Marmaris zijn tiende etappewinst ooit in de Ronde van Turkije. De rit tussen badplaatsen Fethiye en Marmaris werd vorig jaar nog gewonnen door Cavendish. Verrassend, omdat hij op 10 kilometer van de streep nog een stevige kuitenbijter overleefde. "Het was de bedoeling om met een renner of vijf, zes die helling te overleven en de koers hard te maken", zegt Mario Aerts, poegleider bij Lotto-Soudal. "Kwestie van een paar snelle jongens overboord te kieperen."

Onder meer Cavendish werd gelost op de klim en de vijf vluchters, onder wie een sterke Serge Pauwels, werden op tijd gegrepen. Tom Boonen deed nog alle moeite om zijn Britse sprintkopman weer voorin te brengen, maar slaagde niet in dat opzet. In de sprint maakte de Duitser het koelbloedig af. Greipel was vooral onder de indruk van Jasper De Buyst, die hem perfect afzette. "Door zijn piste-ervaring heeft hij duidelijk een goed inzicht. Hij heeft de toekomst voor zich."

Met twee hellingen onderweg wordt het vandaag opnieuw een lastige opdracht voor Cavendish en co. Misschien kan Boonen wel zijn eigen kans gaan.