Direct naar artikelinhoud

We beginnen de dag bij ... Kilo's bezweren met granola

Tijdens het weekend probeert regisseur Gilles Coulier (30) de geneugten van de cateringtafel op de set goed te maken met een licht ontbijt.

Zes jaar lang stond het pand van het oude postkantoor op de Korenmarkt in Gent te verkommeren, maar nu biedt het een onderkomen aan winkels als Sissy Boy en Le Pain Quotidien. En aan de hoge houten tafels van die bakkerijketen kun je op zaterdagochtend Coulier weleens spotten, genietend van een brunch. "Mijn vriendin en ik hebben allebei een drukke job, in het weekend proberen we dan extra tijd voor elkaar te maken."

Hij wijst op de kaart de zuurdesemtoast met avocado aan, een aanrader. Zelf neemt hij granola met magere yoghurt. "Het zijn draaidagen en 's ochtends vroeg lonkt de cateringtafel al, die is de hele dag door gevuld met brood, beleg en koekjes. Onvoorstelbaar, daar kun je niet van afblijven. Tijdens de opnames van Bevergem ben ik zeker 7 kilo bijgekomen. Ook nu zit ik weer op mijn maximum, dus het is tijd om de kilo's weer kwijt te raken." Nochtans zou hij elke dag willen starten met een eitje, geeft hij schoorvoetend toe.

Het zijn drukke dagen. "Nu staan we op de set voor de serie De dag in Brugge." Daarom heeft Gilles Gent tijdelijk ingeruild voor zijn geboortestad Brugge. "In de week slapen we met de hele ploeg op hotel, in het weekend keer ik naar huis."

Toch, ook daar wacht het werk hem op. Straks moet hij nog even de studio in, waar zijn mixer bezig is met het geluid van zijn eerste langspeelfilm Cargo. "Mijn vriendin er ik discussiëren er wel eens over, dan valt de vraag wie er nu eigenlijk op de eerste plaats komt." Maar morgen geen werk, dan gaan ze bowlen. "Zulke dingen doe ik graag, ik ben meestal degene die zaterdagavond vrienden optrommelt voor iets leuks." Vanavond niet, want elke avond op hotel zitten, weegt door. "Gewoon eens in mijn zetel ploffen, daar kan ik zo van genieten."