Direct naar artikelinhoud

Barcelona incasseert opnieuw vier goals

Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden, het zal Barcelona nog niet vaak zijn overkomen. Barça ging vrijdag met 4-0 onderuit op het veld van Athletic Bilbao in de heenwedstrijd voor de Spaanse Supercup. Vanavond al volgt de return.

Dit FC Barcelona is op verdedigend vlak nog niet klaar. Vorige week kregen de Blaugrana al vier doelpunten rond de oren van Sevilla in de wedstrijd voor de Europese supercup. Barcelona won na verlengingen, maar overtuigend was het allemaal niet. Dus roken ze bij Bilbao ongetwijfeld hun kans.

Een gevoel dat alleen maar werd versterkt aangezien Luis Enrique vrijdagavond een paar basisspelers rust gunde. Hij speelde zonder Piqué, Busquets, Iniesta en Rakitic. "Ik heb enkele vervangingen doorgevoerd, daar neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor", zei de Spaanse trainer na de partij. "Ik had het gevoel dat ik enkele jongens moest beschermen."

De wissels betekenden goed nieuws voor Thomas Vermaelen. De Rode Duivel kreeg een plaats centraal achterin naast Marc Bartra, maar ook hij kon de zware nederlaag niet voorkomen. Maar bij de tegendoelpunten had Vermaelen zich niets te verwijten.

Barcelona werd met 4-0 huiswaarts gestuurd, dankzij een fabelachtig doelpunt van Mikel San José en een hattrick van Aritz Adúriz, de 34-jarige spits van Athletic.

De score van vrijdagavond was niet eens overdreven. Barça speelde zonder inspiratie en was amper gevaarlijk. Een oplawaai van jewelste voor de ploeg en coach Luis Enrique. Na een seizoen waar de club zowat alles won wat er te winnen viel. "Ik zoek geen excuses, maar het is nog vroeg op het seizoen. We moeten dit aanvaarden. Al ben ik wel wat bezorgd dat we zoveel doelpunten tegen krijgen. We zullen er nu alles aan doen om dit alsnog recht te zetten."

Dat wordt natuurlijk een zware opgave, vier doelpunten goedmaken in negentig minuten en geen enkele tegengoal slikken. "Als één ploeg hiertoe in staat is, dan is het Barcelona", blijft Luis Enrique strijdvaardig.

Als Messi en co. er toch in slagen de Supercup te winnen, dan blijft de Catalaanse club op koers om zes prijzen te winnen in 2015.