Russische clown Oleg Popov is overleden

De wereldberoemde Russische clown Oleg Popov is op 86-jarige leeftijd overleden in Rostov. De hoogbejaarde clown was op tournee in zijn geboorteland toen hij stierf. De directeur van het Staatscircus van Moskou heeft het overlijden bekendgemaakt.

De Russische Clown Oleg Popov is op 86-jarige leeftijd overleden. Popov groeide in het tweede deel van de twintigste eeuw uit tot een van 's werelds bekendste circusartiesten.

Popov studeerde eind de jaren 40 af aan de circusschool in Moskou en kreeg een baan aangeboden bij het Staatscircus van Moskou. Midden de jaren 50 was hij de eerste clown uit de Sovjet-Unie die in de westerse wereld op het podium stond.

Popov werd wereldwijd geroemd voor zijn tragikomische vertolking van de "Iwanuschka". Dat is een circustraditie waarin de schijnbaar domme clown toch slimmer blijkt te zijn dan oorspronkelijk gedacht.

Oleg Popov bouwde ook een succesvolle carrière uit als acteur. Hij was een graag geziene gast op de Duitse televisie en op het Circusfestival van Monte Carlo. Begin de jaren 90 trouwde hij met een Duitse en vestigde zich in Duitsland. De clown werd geroemd als de "Charlie Chaplin van het circus".

"We gaan een groots afscheid organiseren voor Oleg Popov", meldt de directeur van het Staatscircus van Moskou, Edward Zapajni.

Meest gelezen