Direct naar artikelinhoud

Weer comeback voor Goffin

David Goffin (ATP 12) doet het weer. Na zijn comeback tegen Del Potro, versloeg hij nu Gaël Monfils (ATP 8) in de derde ronde van de Rolex Masters in Sjanghai. 4-6, 1-4 werd omgebogen in 4-6, 6-4, 6-2.

David Goffin is opnieuw in grootse doen. Toen de Franse springveer Gaël Monfils op Union Pay 3 een set en twee breaks op voorsprong kwam, leek het verhaal van onze landgenoot op zijn einde te lopen. Maar Goffin begon ineens beter te bewegen en te serveren, agressiever te tennissen en minder fouten te maken. Hij ging op en over de 30-jarige Fransman.

Na een spannend zesde game in de derde set - Goffin had zes breakpunten nodig - was de veer gebroken bij het zesde reekshoofd en mocht Goffin, na alweer een match van twee uur en twintig minuten net als een ronde eerder tegen Juan Martin Del Potro, zijn vierde kwartfinale op een Masters Series-toernooi dit jaar inboeken. "Ik had wat tijd nodig om te wennen aan de baan", zei Goffin achteraf. "Het was niet makkelijk om mijn ritme te vinden. Maar daarna begon ik mijn forehand echt wel goed te slaan."

Murray

Met Monfils versierde Goffin al de vierde scalp van een toptienspeler dit seizoen. Bovendien plaatste hij zich met deze kwartfinale virtueel op de tiende plaats in de race naar de ATP World Tour Finals, waardoor hij mogelijk als reserve zal mogen opdraven op dat officieuze WK. Eerst kan hij zich nog concentreren op zijn duel met Andy Murray (ATP 2) vandaag. In vier eerdere duels met de Schot won hij nog geen enkele set.