Direct naar artikelinhoud

Regenkoning Wellens juicht op Mallorca

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft solo de Trofeo Serra de Tramuntana gewonnen. Land- en ploeggenoot Louis Vervaeke maakte even later het feest compleet door de tweede plaats te pakken.

Lotto-Soudal is sterk aan het seizoen begonnen op de Balearen. Donderdag was er al de zege van de Duitser André Greipel in de Trofeo Porreres, de eerste van vier eendagswedstrijden op Mallorca die samen de Challenge Mallorca vormen. Vandaag wordt de Trofeo Andratx gereden, morgen volgt met de Trofeo Playa de Palma de laatste eendagswedstrijd.

Het was Lotto-Soudal dat iets voor de zwaarste klim van de dag de wedstrijd in handen nam en het peloton uitdunde. Even reed een groep weg op de Coll de sa Batalla met 15 renners, maar een hergroepering met de beste klimmers volgde nog op diezelfde klim. Wellens wachtte niet af en sprong weg.

Al snel verzamelde hij 20 seconden voorsprong. Achter hem werd wel een tegenaanval opgezet door zes renners, onder wie Louis Vervaeke.

In de regen stond geen maat op de Limburgse Monegask en hij bouwde zijn voorsprong verder uit tot 1:40 op 10 kilometer van het eind. Een bonus die hij niet meer weggaf en dus soleerde hij naar de eerste zege van het seizoen. Vervaeke snelde naar de tweede plek.

Wellens volgt op de erelijst Fabian Cancellara op.