Direct naar artikelinhoud

Genk strikt twee flankspelers en ervaren keeper

Racing Genk vertoeft deze week in het Nederlandse Horst, waar coach Albert Stuivenberg en zijn jongens de eerste van twee stages afwerken. De nieuwe doelman, Danny Vukovic (32), is daar nog niet. Hij tekende een contract voor twee seizoenen, maar keerde onmiddellijk terug naar Australië. Hij wordt volgende week op de club verwacht.

Wel aanwezig in Horst: nieuwkomers Joakim Maehle (20) en Manuel Benson (20). Met Benson heeft Genk er een snelle flankaanvaller bij. De afhandeling van de transfer met Lierse liet lang op zich wachten omdat eigenaar Maged Samy het onderste uit de kan wilde halen. "In België is Genk de ideale club om je als jonge speler te ontwikkelen. Nu is het aan mij om dat ook te bewijzen." Maehle is een offensieve rechtsachter met een groot loopvermogen. "Ik ben een omgeschoolde flankaanvaller, dus die aanvalsdrift heb ik altijd wel gehad", zegt de ex-speler van Aalborg. "Genk is een ploeg die graag het spel wil maken en dat wordt ook verwacht van een moderne back."

De teller van inkomende transfers staat dus op drie in Genk. Daarmee is het huiswerk nog niet af, de Limburgers willen nog een spits halen. "Er komt nog een balvaste aanvaller bij", geeft technisch directeur Dimitri De Condé mee. "Op het einde van de voorbereiding volgt een nieuwe evaluatie. Dan zullen we beslissen of er op bepaalde posities nog versterking nodig is."