Direct naar artikelinhoud

Antwerp strikt Sinan Bolat voor drie seizoenen

Sinan Bolat (28) strijkt opnieuw in onze competitie neer. De Turkse doelman tekende een contract voor drie seizoenen bij promovendus Antwerp. Daar vindt hij twee vertrouwelingen terug.

Luciano D'Onofrio haalde hem eind 2008 naar Luik. Van Laszlo Bölöni kreeg hij later dat seizoen het volste vertrouwen. Hij bedankte daarvoor door op de slotspeeldag die cruciale strafschop van Bryan Ruiz te stoppen en zo testmatchen tegen Anderlecht uit de brand te slepen. Daarin verzekerde Standard zich van de titel.

Aan het einde van zijn contract verliet Bolat Sclessin en speelde D'Onofrio - intussen al vertrokken bij Standard - opnieuw een belangrijke rol in zijn transfer naar Porto. Bij de Portugese topclub kwam Bolat nooit uit de verf. Uitleenbeurten aan Kayserispor, Galatasaray, Club, Nacional en Arouca moesten soelaas brengen.

Met Antwerp is Bolat na Genk, Standard en Club Brugge aan zijn vierde club in ons land toe. De samenwerking tussen Porto en Antwerp en de goede contacten van D'Onofrio versoepelden de overgang. Bolat had bij Porto nog een contract voor één seizoen, maar verbindt nu zijn lot voor drie jaar aan de Great Old. Hij sloot gisteravond aan op stage in Doorwerth.

Het dossier van Benjamin Tetteh is van de baan. De jonge spits van Standard had een akkoord met Antwerp, maar de clubs kwamen er niet uit. Standard vroeg een transfersom én een terugkoopoptie, maar daar wilde D'Onofrio niet van weten. Tetteh lijkt nu op weg naar Bohemians Praag.