Direct naar artikelinhoud

Napoli bijt tanden stuk

Wat Club Brugge in de vorige ronde niet kon deed Napoli gisteren wel: scoren tegen Dnipro Dnipropetrovsk. En daar had het niet eens Dries Mertens voor nodig. Onze landgenoot stond verrassend niet in de basis, nadat hij bijna de hele Europese campagne een vaste waarde was.

Neen, Rafael Benítez is er niet de trainer naar om verjaardagscadeaus uit te delen. Mertens werd eergisteren 28, maar mocht pas kort voor tijd invallen. Te laat om nog iets te veranderen aan de 1-1-stand.

David López kopte vlak na rust een hoekschop van Insigne binnen, Seleznyov scoorde tien minuten voor tijd uit het niets én uit buitenspel.

"We komen hier niet voor ons plezier", liet Dnipro-trainer Markevych vooraf horen. Alleszins ook niet voor het plezier van de Napoli-fans, laat staan dat van de neutrale voetballiefhebber.

En zo strafte een defensief Dnipro het morsen met kansen van vooral Higuaín af. De Argentijn vond keer op keer doelman Boyko op zijn weg. Dat wordt dus nog een harde dobber in Kiev volgende week.

Misschien dat Benitez Mertens dan beter wel aan de aftrap brengt.

In de andere halve finale mag het Sevilla van Carlos Bacca na een 3-0-zege (2x Vidal en Gameiro) tegen Fiorentina al tickets boeken voor de eindstrijd in Warschau. Voor de Spanjaarden zou het de tweede finale op rij zijn in de Europa League.