Direct naar artikelinhoud

Callas Confiture

De vijfde editie van Gent Smaakt!, die moet wel vijf dagen duren. Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend staat de omgeving van de Stadshal in het teken van waar dit magazine om draait: goesting! Wij gaan al even op wandel langs enkele adresjes.

We beginnen onze dag aan de Dampoort bij Callas Confiture, want een ontbijt met de zelfgemaakte confituur van Karen Depoorter zorgt voor een geslaagde start. Tijdens haar Gent Smaakt!-workshop ga je zelf aan de slag met verse seizoensvruchten, met een limited Gent Smaakt!-edition voor thuis als souvenir.

Koffiebranderij De Draak

Via Portus Ganda slenteren we tot op het Goudenleeuwplein voor koffie van De Draak - de gouden draak moet naast de strop wellicht hét symbool van de stad Gent zijn. Nadien zetten we onze route verder naar de Jakobijnenstraat.

Balls & Glory

Over de volgende stop zijn de stemmen unaniem: groot én klein willen de gehaktballen van Wim Ballieu als lunch! Iedereen houdt van de Glory Balls. Benieuwd wat Wim op Gent Smaakt! in de ballen draait? De jonge garde van 6 tot 12 jaar kan dat samen met hem in een workshop ontdekken. En mocht er toch iemand geen fan zijn, dan kan er aan de overkant van de straat Aziatisch gescoord worden bij Lucy Chang.

Julie's House

Genoeg geluncht, wij zijn helemaal klaar voor een dessert. Die portie zoet vinden we bij Julie's House. Kaastaart met rood fruit en speculaas, crumble van bosbes en mango of toch maar zo'n verleidelijke cupcake? Julie maakt het kiezen verdomd moeilijk.

't Dreupelkot

We komen in de stemming voor een uitje met een van de 200 soorten jenever bij 't Dreupelkot op de Groentenmarkt. Geef ons maar een vanillejenever!

Naturell

De wandeling eindigt in de Jan Breydelstraat bij Naturell van Lieven Lootens. Tijd voor een gastronomische belevenis! Gang na gang genieten we van het seizoensmenu. We zijn dan ook benieuwd om de chef tijdens zijn culinaire infosessie op Gent Smaakt! aan het werk te zien: een 'consommé van de mooiste ingrediënten uit de zee' klinkt alvast spectaculair.

Gent Smaakt!, 13 - 17 mei, Stadshal,

Emile Braunplein, 9000 Gent. www.gentsmaakt.be.

Gent smaakt meer dan ooit