Minder overtredingen dankzij opvallende campagne

© eva

De opvallende verkeerscampagne van Deerlijk heeft zijn effect niet gemist. In de schoolomgevingen waren er bijna de helft minder snelheidsovertredingen. De bestuurders remden af bij het zien van een foto van een schoolmeisje dat op spoed belandde.

Evelien Vantomme

Deerlijk was in september de eerste gemeente van Vlaanderen die afstapte van een bekende nationale verkeerscampagne. De spandoeken ‘Veilig naar school’ die al twintig jaar in het straatbeeld te zien zijn, werden niet meer opgehangen. Bestuurders die Deerlijk de voorbije maanden binnenreden of een schoolomgeving passeerden, werden de volledige maand geconfronteerd met wat voor gevolgen hun rijgedrag kan teweegbrengen. Eerst zagen ze een grote foto van een lachend meisje dat fietst naar school om dan even later een beeld te zien waarop datzelfde meisje op spoed ligt. Met daarop de niet mis te verstane boodschap 'U hebt haast? En ik mag naar spoed!’

“Tijdens de maand juni werden snelheidsmetingen gehouden in de schoolomgevingen van de Hoogstraat en de Pladijsstraat. Tijdens de campagne hebben we opnieuw metingen gedaan en wij zijn heel tevreden over de resultaten”, aldus de schepen Ann Accou. “In de schoolomgeving van de Hoogstraat waren er bijna de helft minder overtredingen. In juni reed bijna 10 procent te snel en tijdens de campagne in september was dat nog 5,31 procent. In Sint-Lodewijk daalde de overtreders met een derde. De campagne heeft dus duidelijk bijgedragen tot een veiliger schoolbegin.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen