Direct naar artikelinhoud

'Beste spaarrekening' brengt tot 50 keer meer op

De ME3-spaarrekening van MeDirect is door spaargids.be uitgeroepen tot 'spaarrekening van het jaar'. De rekening bracht dit jaar 50 maal meer op dan de concurrent met de laagste rente. Ook de Fedeltà-rekening van Banca Monte Paschi Belgio krijgt een eervolle vermelding.

Het is al de zevende maal op rij dat spaargids.be nagaat welke spaarrekening de hoogste opbrengst biedt. Om daarachter te komen, berekent de vergelijkingssite hoeveel een bedrag van 10.000 euro opbrengt bij 65 spaarrekeningen. Daarbij wordt gewerkt met twee scenario's: in het ene wordt het spaargeld gedurende 12 maanden onaangeroerd gelaten, zodat de spaarder naast een basisrente recht heeft op een getrouwheidspremie. In het andere scenario wordt het spaargeld dynamisch beheerd. Dat wil zeggen dat het geld na 11 maanden van de rekening wordt gehaald, zodat de spaarder alleen kan genieten van de basisrente.

In dat laatste scenario biedt de ME3-rekening van MeDirect de hoogste opbrengst, namelijk 53,39 euro. Wie zijn geld 12 maanden onaangeroerd op zijn spaarrekening heeft gelaten, kreeg de hoogste opbrengst bij de Fedeltà-rekening van Banca Monte Paschi Belgio. Op een bedrag van 10.000 euro kreeg de spaarder netto 65 euro.