Direct naar artikelinhoud

Nieuwe hoofdredactie voor kunstmagazine 'H ART'

Sinds deze maand wordt het maandelijkse kunsttijdschrift H ART geleid door een nieuw team van hoofdredacteurs. In december ging Marc Ruyters, die het tijdschrift in 2006 oprichtte, met pensioen als hoofdredacteur: hij wordt opgevolgd door Anne-Marie Poels en Sam Steverlynck, terwijl de algemene leiding op de schouders van Natalie Braine komt te liggen.

Poels is al sinds de oprichting betrokken bij H ART en werkte ook bij het M HKA. Steverlyncks eerste bijdrage voor het magazine dateert van het tweede nummer. Hij is ook freelancekunstrecensent bij Klara en De Standaard. De nieuwe hoofdredactie wil naar eigen zeggen "doorgaan met de bestaande formule, maar druppelsgewijs een aantal veranderingen invoeren en nieuwe accenten leggen". Ze willen ook meer naar het buitenland kijken, en voeren deze maand al een aantal nieuwe rubrieken in.

Fijn plekje

Ruyters vond het tijd voor "verjonging, verdieping en aanscherping". "Ik denk dat we een kleine, maar fijne plek in het landschap van de cultuurjournalistiek hebben verworven", klinkt het bij zijn afscheid.

Ruyters blijft wel actief als senior writer. "Marc Ruyters is een van de meest ervaren kunstcritici van ons land. Het is dus meer dan logisch dat hij voort blijft werken aan dit tijdschrift."