Direct naar artikelinhoud

Conte: 'Courtois wordt de beste ter wereld'

Chelsea-coach Antonio Conte is doorgaans niet het type dat in headlines spreekt, maar dit keer was het niet lang zoeken. Op de desk, waarachter hij zat, lagen onder zijn neus minstens tien mobiele telefoons/recorders. Hij dicteerde een liefdesbrief met onderaan een disclaimer voor zijn CEO: vind snel een uitweg uit die contractonderhandelingen met Thibaut Courtois.

"Als een topspeler niet wil bijtekenen, is dat geen simpele situatie. Wij zijn niet de enigen die ermee worden geconfronteerd. De contracten van Sánchez en Özil bij Arsenal lopen aan het eind van het seizoen ook af. Thibaut weet heel goed hoe ik over hem denk. Ik kan je vertellen dat hij voor mij een van de besten is. Honderd procent zeker zal hij ooit de beste ter wereld worden. Als hij dat op dit moment al niet is."

Na zeges vinden Conte en Courtois elkaar wonderwel. Partners in de vreugde. "Ik hou ervan om met dit soort spelers te werken", zei Conte. "Maar zoals je weet, kan iedereen in het leven andere beslissingen nemen. Ik wil ook dat mijn spelers erg gelukkig zijn bij Chelsea."

En daar wringt het schoentje. Courtois amuseert zich best in Londen, maar Spanje trekt aan hem. Steeds harder. Zijn twee kinderen leven er in Madrid bij ex-partner Marta. Enkel een zot voorstel, meer dan een verdubbeling van zijn huidig salaris (110.000 euro per week), kan hem in de Premier League houden.