Direct naar artikelinhoud

Man krijgt geldboete nadat hij hond door venster gooit

Een 47-jarige man uit Staden is door de Ieperse rechter veroordeeld tot een geldboete van 550 euro voor het mishandelen van een hond. Op 10 mei van vorig jaar gooide de beklaagde de Yorkshire van zijn vrouw door het raam van op de eerste verdieping naar beneden. De man was boos omdat de viervoeter al twee keer zijn behoefte had gedaan tegen het bed. Ter verdediging gaf de Stadenaar aan dat hij het diertje niet bovenhands gooide, maar het gewoon liet vallen.

Daders dodelijke carjacking Ukkel morgen voor raadkamer

De twee mannen die opgepakt werden na de overval op een juwelenwinkel in Ukkel afgelopen vrijdag, zullen morgenochtend voor de raadkamer van Brussel verschijnen. Daar moet worden uitgemaakt of de aanhouding van de twee al dan niet bevestigd wordt. De vermoedelijke daders, Hicham E. (24) en Hassan E. (20), werden zaterdag aangehouden wegens doodslag om diefstal te vergemakkelijken en diefstal met geweld met hulp van een wapen. Bij een eerste verhoor gaf de oudste toe op het slachtoffer te hebben geschoten bij een poging tot carjacking. Dat gebeurde nadat de daders met het vuurwapen van de juwelier op de vlucht waren geslaan. De twee mannen werden later opgepakt door een politiepatrouille. Hicham E. was niet bekend bij de politie, maar zijn medeplichtige wel, wegens een veroordeling als minderjarige.

Tot vijftig maanden cel voor gijzeling in Deurne

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Brusselse zakenman Patrick V.C. veroordeeld tot vijftig maanden cel. Na een afgesprongen deal had hij zijn twee Brits-Indische zakenpartners gegijzeld in Deurne. Ardian B. en Nurko C., die de slachtoffers bewaakten, kregen ieder veertig maanden cel, waarvan de helft effectief. De slachtoffers hadden vijftien kilogram platina besteld en moesten hem 360.000 euro betalen. Toen zijn zakenpartners niet met het geld over de brug kwamen, lokte Patrick V.C. hen mee naar een flat in Deurne. Daar hield hij ze gegijzeld in de kelder, van waaruit ze wel contact mochten opnemen met een kennis in Groot-Brittannië om het geld te bezorgen. Een van de slachtoffers werd een dag later vrijgelaten. Die stapte naar de politie en de volgende dag werd ook het tweede slachtoffer bevrijd.

Actie voor meer comfort op parkings langs snelweg

De socialistische vakbond BTB-ABVV voerde actie op de parkings in Peutie (E19) en het Waalse Marquain (E42). De manifestanten kwamen op voor meer comfort voor vrachtwagenchauffeurs op parkings langs snelwegen. BTB-ABVV schreef de afgelopen jaren al drie zwartboeken over het gebrek aan comfort, veiligheid en plaatsen. De actievoerders eisen voor een parking als die van Peutie minimale basisvoorzieningen zoals toiletten en douches. Verder manen ze de EU aan om minimumvoorwaarden voor parkings langs autosnelwegen uit te vaardigen.