Direct naar artikelinhoud

'Bullhead' kan niet helemaal bekoren

The New York Times is niet laaiend enthousiast over het debuut van Michael R. Roskam. Bullhead, zoals de filmRundskop in de Verenigde Staten heet, is volgens de recensent best indrukwekkend, "maar kent grote tekortkomingen". Vooral de verhaallijnen in de film zijn volgens de Amerikaanse krant te complex.

"Het ingewikkelde verhaal is geïnspireerd op de dood van een Belgische dierenarts in 1995. Maar het misdaadverhaal verandert al snel in een vergezocht drama dat frusterend gaten in de verhaallijn achterlaat. De jacht van Jacky (de rol van Matthias Schoenaerts, sv) op de zus van een jeugdvijand voegen een vreemde kreuk toe aan het verhaal, net zoals de romantische obsessie van Diederik met een knappe politievrouw."

Het filmische aspect van Bullhead kon de journalisten wel bekoren. "Er heerst een dreigende, zwarte sfeer. De scènes waarbij Jacky schaduwbokst, hebben bijna een metafysische dimensie. De donkere, mooie landschapsfoto's met torenhoge wolken kondigen een dreigende storm aan." Ook de prestatie van Schoenaerts weet de krant te waarderen. "Net zo bedreigend als Robert De Niro's Jake LaMotta in Raging Bull."