Océade gaat op 8 januari dicht

Begin volgend jaar sluit Océade in Brussel de deuren. Het waterpretpark moet na 29 jaar plaats ruimen voor het Neo-project aan de Heizel. Door de sluiting zullen 67 werknemers hun baan verliezen.
Nicolas Maeterlinck

Op een buitengewone personeelsvergadering hebben de werknemers van Océade te horen gekregen dat Océade op 8 januari de deuren zal sluiten. Door deze aankondiging zal de wet-Renault in gang worden gezet, die het collectieve ontslag van het personeel moet regelen. 

Het stond al langer vast dat Océade op termijn moest verdwijnen. Voor het waterpretpark, vorig jaar nog goed voor 250.000 bezoekers, is namelijk geen plaats in het Neo-project. Océade moet plaats ruimen voor onder andere een winkelcentrum en een vastgoedproject. 

In het verleden had de eigenaar nog geprobeerd om Océade te redden. Maar dat heeft niet mogen baten. In een persbericht reageert het bedrijf verongelijkt dat "de ontmanteling van het park wordt geëist in het kader van een project dat nog geen startdatum en nog geen enkele licentie heeft."

Waterkans

Océade had twee opties gekregen voor de sluiting: definitief sluiten op 8 januari 2017 ofwel op 31 januari 2019, maar dan moest het park wel al helemaal ontmanteld zijn. In dat laatste geval zou Océade de facto in november 2017 moeten sluiten. 

De directie heeft nu voor de eerste deadline gekozen, omdat er in het  tweede geval te weinig tijd zou zijn om het waterpretpark af te breken. Men laat de deur evenwel op een kier om met Brussels Expo te onderhandelen om nog na 8 januari open te blijven.

Meest gelezen