Direct naar artikelinhoud

Dell onderhandelt om van de beurs te vertrekken

Volgens nieuwsagentschap Bloomberg voert de computermaker Dell onderhandelingen om de beurs te verlaten. De namen van de buy-outfondsen Silver Lake Partners en TPG worden genoemd als overnamekandidaten. Het aandeel werd tijdelijk opgeschort en spurtte hoger zodra het weer verhandeld kon worden.

Of de deal doorgaat, hangt nog af van de vraag of de financiering ervan rond geraakt. Een van de twee bronnen voegde eraan toe dat verschillende grote banken aangesteld zijn om de financiering te helpen structureren.

Goldman Sachs zette het aandeel van Dell in december op de kooplijst vanuit de vaststelling dat de kaspositie van ruim 14 miljard dollar van de computerbouwer een kans biedt voor een leveraged buy-out. Er zijn dus zo weinig schulden dat er ruimte is om schulden op de eigen balans te laden en zo de buy-out te financieren.

Volgens marktonderzoeksbureau Gartner zag Dell zijn pc-verkopen in het laatste kwartaal van vorig jaar 20 procent lager uitkomen dan een jaar eerder, terwijl de pc-markt 5 procent kromp.