Direct naar artikelinhoud

Blessure Trebel 'goed nieuws' voor Anderlecht

Een blessure op het juiste moment: het bestaat. Door de onbeschikbaarheid van Trebel speelt Hanni centraal en Onyekuru op links. Het moet het voetbal van Anderlecht zondag ten goede komen tegen STVV.

Naar verluidt trekt een coach meer lessen uit nederlagen dan uit zeges. Wel, tegen Charleroi kan het niet anders of René Weiler heeft geleerd dat een driehoek op het middenveld met Leander Dendoncker, Sven Kums en Adrien Trebel niet werkt. "We lijken misschien te hard op mekaar", vatte Kums samen. Een understatement. Anderlecht voetbalde erg stereotiep, zonder kansen.

De oplossing: een van de drie uit de basiself zetten, zodat een spelmaker - Hanni of Stanciu - als nummer 10 voor creativiteit kan zorgen. Maar wie moet dan plots naar de bank verhuizen: Dendoncker, Kums of Trebel? Voor Weiler geen makkelijke keuze. Maar kijk, dat dilemma stelt zich voor één weekend alvast niet.

Tegen STVV kan Anderlecht geen beroep doen op Trebel. De Fransman heeft last aan de adductoren - tegen Charleroi incasseerde hij een tik - en trainde niet. Hanni verschuift zo naar het centrum, waar hij paars-wit aan het voetballen moet zien te krijgen. Henry Onyekuru start, net als tegen KVO, op links. Hij is een garantie op doelgerichte dribbels.

Die verplichte ingrepen kunnen het voetbal alleen maar ten goede komen. Volgende week begint de hele discussie evenwel van voren af aan. Verwacht wordt dat Trebel tegen AA Gent wel opnieuw inzetbaar is.

Nu breekt Weiler in de eerste plaats zijn hoofd over Lukasz Teodorczyk. De Poolse aanvaller sukkelt met de schouder. Sinds hij woensdag een lelijke val maakte op het oefenterrein bleef 'Teo' twee dagen binnen om aan zijn revalidatie te werken, waar de medische staf hem klaarstoomde voor STVV. Bedoeling is om vandaag de groepssessie te hervatten. Lukt dat, dan speelt hij gewoon.

Veel alternatieven voor Teodorczyk heeft Weiler dan ook niet. Isaac Kiese Thelin trapt nog geen deuk in een pakje boter en Silvère Ganvoula maakte deze week minuten met de beloften. Anderlecht moet twee keer bidden voor Teodorczyk: enerzijds moet hij fit geraken, anderzijds zijn niveau (snel) opkrikken.

Gelukkig zijn Hanni en Onyekuru wel zekerheden voor Sint-Truiden. En gelukkig is Trebel dat voor één keer net niet. Of hoe een blessure van een basisspeler plots goed nieuws kan zijn.

Anderlecht - STVV zondag om 14.30 uur