Direct naar artikelinhoud

Maes: 'Nu moeten we het zélf doen'

Peter Maes was niet goed van het 0-1-verlies tegen Standard. Hij vond het te makkelijk, had er meer van verwacht, ook al verweet hij zijn spelers niets.

"We gaven bijna niets weg en slikten toch een goal. Ontgoochelend." Die teleurstelling kan vanavond al doorgespoeld worden. "Maar deze match is niet belangrijker dan de terugwedstrijd"

"We staan op 180 minuten van een bekerfinale, maar er kan heel veel gebeuren. De tegenstanders hebben tot nog toe hun werk gedaan voor ons. Westerlo en Oostende schakelden toppers als Anderlecht en Genk uit. Nu moeten we het zélf doen. Als we dat niet kunnen, verdienen we de finale niet", aldus Maes. "We moeten beide partijen slim aanpakken. Alle druk op die eerste match leggen, zou niet verstandig zijn. Op verplaatsing kunnen we het ook goed doen. En veel ploegen hebben het al lastig gehad met Oostende buitenshuis. Dat zal voor ons niet anders zijn. We wonnen twee keer in de competitie, maar elke match is anders. Ik zag hen zaterdag, maar ik wist al perfect wie wanneer het verschil kan maken. Bovendien recupereren ze Depoitre, Lukaku en Luissint. We zullen op onze hoede moeten zijn."

Geen Dutra vanavond, de Braziliaan heeft een contractuur aan de hamstrings. "Met een explosieve speler als hem kan je dan beter geen risico nemen", vertelt Maes. In zijn plaats start Hamdi Harbaoui.

Halve finales beker van België

Dinsdag 20u45

Lokeren - KV Oostende

Woensdag 20u45

AA Gent - Zulte Waregem