Direct naar artikelinhoud

Tv-kok Nigella Lawson bekent cocaïnegebruik

Televisiekok Nigella Lawson heeft voor de rechter toegegeven dat ze in het verleden cocaïne gebruikt heeft. Haar ex-man en kunstexpert Charles Saatchi had eerder het gerucht verspreid dat zijn voormalige echtgenote regelmatig 'high' zou zijn.

Het drugsgebruik van de 53-jarige Lawson is belangrijk voor een fraudezaak waarin ze verwikkeld zit, en waarvan momenteel het proces loopt. Daarin worden de vroegere persoonlijke assistentes, Elisabetta en Francesca Grillo, ervan beschuldigd zonder toestemming 845.000 euro van Saatchi en Lawson uitgegeven te hebben.

De twee zussen zouden zichzelf met kredietkaarten van het koppel te buiten zijn gegaan aan designerkleding, luxereisjes, en in nachtclubs. Dat kon volgens hen omdat "Nigella zo zwaar aan de drugs zat dat alles mocht en ze niet besefte waarvoor ze toestemming gaf." Volgens hun advocaten ging het om zwijggeld.

Lawson gaf toe enkele keren coke te hebben gebruikt in 2010, maar zei niet verslaafd te zijn. Ook bekende ze onlangs cannabis gerookt te hebben, maar ook daar was ze mee gestopt.

Ex-man Saatchi trok gisteren beurt zijn beschuldigingen tegen haar in en zei 'gebroken' achter te blijven.