Direct naar artikelinhoud

Hartsvriendinnen en businesspartners

Stephanie Duval (31) en Nele Pieters (32), die samen zetelmerk Journuit en designplatform Roomin opstartten, ontbijten het liefst tête-à-tête. Al dan niet via het internet.

We zien Stephanie en Nele in hun nieuwe Roomin-huis, een prachtig pand aan Gent-Dampoort. De koffie kunnen we al ruiken als we aanbellen. Stephanie: "Ontbijten doen we vaak via Facetime. Vandaag is het in realtime. Ik woon in Zwitserland, Nele in Antwerpen. Ben ik in België, dan drink ik mijn liters koffie bij haar. In het begin spraken we af in toffe koffiebars, maar vandaag lukt dat niet meer. We zijn met te veel bezig, er is te veel afleiding." Dus kruipen ze samen aan de grote eettafel, laptops opengeklapt. Ze zijn elkaars uitvalsbasis, samen staan ze sterk. In de mannenwereld die het interieur nog steeds is, zeggen ze. "We zijn jong en vrouwelijk, worden vaak beschouwd als juffrouwkes. Is dat een reden om ons niet serieus te nemen?"

Ze kennen elkaar via hun wederhelften. De business kwam pas na de vriendschap. "Onze dromen en ambities konden we altijd bij elkaar verwoorden. Toen we op exact dezelfde dag zwanger werden, vielen de puzzelstukjes in elkaar." En dan bevielen ze ook nog op dezelfde dag. Anderhalf zijn ze nu, Juliet, de dochter van Stephanie, en Elle, het meisje van Nele. Andere versies van hetzelfde. Eigenzinnig en koppig.

In de week deelt het Roomin-duo dan wel een virtuele ontbijttafel, het weekend is voorbehouden voor hun gezin. "Dan gaan de laptops toe, komen er bloody mary's en eggs benedict op tafel. Gelukkig kunnen we, behalve over het werk praten, ook ons hart luchten tegen elkaar." Over vrouwelijke schuldgevoelens, postnatale dips of moeilijk te doorprikken luchtbellen. "Na al dat privé- en werkgedoe hebben we elkaar nog steeds de kop niet ingeslagen. Onze vriendschap zit wel goed."