Direct naar artikelinhoud

Limburgs meisje al dagenlang vermist

In het Limburgse Kessenich is de 16-jarige scholiere Olga Pisters al dagenlang vermist. Haar familie vreest dat ze in handen is gevallen van een 'loverboy', een pooier die haar verleidde en in de prostitutie wil duwen.

Sinds donderdag wordt tevergeefs naar het zestienjarige meisje uit Kessenich, een deelgemeente van Kinrooi vlakbij de Nederlandse grens, gezocht. De tiener verdween die dag plots spoorloos. Volgens haar familie vertrok ze die ochtend nog vrolijk naar de les. De Limburgse zou naar school fietsen in Maaseik, maar daar kwam ze nooit aan.

Ze belde wel nog naar haar opa om hem te feliciteren met zijn zeventigste verjaardag, maar dat is het laatste wat haar familie van haar hoorde. Daarna konden haar ouders en broer geen contact meer met haar krijgen. Volgens haar familie is er iets ernstigs aan de hand. "Ze heeft dit goed voorbereid", zegt haar moeder Hilde Ubben in het Limburgs Dagblad. "Ze heeft kleren meegenomen en haar telefoon staat uit."

Gevreesd wordt dat tiener is verdwenen met een man die ze via het internet had leren kennen. Ze zou verliefd geworden zijn. Volgens haar familie op een 'loverboy', een mooiprater die eigenlijk niets meer dan een pooier is. Het parket van Tongeren, dat verder bitter weinig over de zaak kwijt wil, heeft het over een "onbekende man van vreemde nationaliteit".