Direct naar artikelinhoud

België investeert 4 miljoen euro in te slopen politiekazerne

In de politiekazerne van Wilrijk zijn recent vier miljoen euro geïnvesteerd terwijl het pand binnenkort gesloopt wordt omdat er op dat adres een nieuwe gevangenis komt.

Nieuw sanitair ter waarde van 240.000 euro, een nieuwe keukenrefter van 2.100.000 euro, nog eens 935.000 euro aan keukeninrichting, elektriciteitswerken voor 240.000 euro en voor 370.000 euro aan slijtagewerken.

Dat is een greep uit de kosten die de voorbije maanden in de politiekazerne van Wilrijk werden gepompt. De Morgen onthulde de zinloze investeringen vorige maand al, maar nu verkreeg N-VA-kamerlid Sophie De Wit de exacte bedragen van Servais Verherstraeten, Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen.

Er zijn verder ook nog plannen om een schietstand van 200.000 euro te installeren terwijl volgend jaar op die plek gestart wordt met de bouw van een cellencomplex voor 440 gevangenen en een psychiatrische vleugel.

Nutteloos

"Met deze beslissing wordt dus een hoop overheidsgeld weggesmeten", zegt De Wit. Ze verwijt de staatssecretaris ook dat hij zich verbergt achter het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid dat aandrong op de vernieuwing van keuken en refter.

"Kon de keuken niet beter gesloten worden? Het personeel maakt er blijkbaar toch weinig gebruik van. Van een nutteloze investering gesproken", zei nog De Wit.