Direct naar artikelinhoud

Tieners in elkaar geslagen voor gsm

Op de Grote Markt in Brussel zijn dinsdagnacht drie 16-jarige jongens het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval door een achttal jongeren. Een van de slachtoffers werd in elkaar geslagen, van een andere stalen ze zijn smartphone.

De drie slachtoffers zaten rond 3.30 uur op een terras op de Grote Markt toen groepje jongeren hen aansprak. Ze vroegen sigaretten en alcohol en stalen de flesjes van de drie slachtoffers. Toen een van de jongens daarover een opmerking maakte, kreeg hij eerst een klap en vervolgens een trap in het gezicht. De geweldenaar keerde zich daarop naar een van de andere slachtoffers en begon hem te fouilleren. Intussen fouilleerde een van zijn kompanen de jongen die klappen had gekregen. Het groepje ging ervandoor met de smartphone van het derde slachtoffer.

De politie was snel ter plaatse en kon nog twee verdachten inrekenen: de jongeman die de slagen had gegeven en diens kompaan die de slachtoffers had gefouilleerd. Ze zijn 15 en 19 jaar oud. Ze zijn ter beschikking gesteld van het parket.