Direct naar artikelinhoud

LINDE MERCKPOEL (30): 'Als het over nieuws gaat, blijft Twitter het beste wat er is'

StuBru-stem Linde Merckpoel raast als een vleesgeworden hulplijn door Vlaanderen. In haar nieuwe programma Linde At Your Service probeert ze de problemen van zo veel mogelijk luisteraars de wereld uit te helpen.

Hoeveel volgers op Twitter heeft u?

"61.300, maar bij Twitter ronden ze af naar beneden."

En bent u daar tevreden mee?

"Tuurlijk. Die Twitter-volgers vormen een deel van mijn job, dus ik moet er wel mee bezig zijn. Maar als het er nu morgen plots 20.000 minder zouden zijn, zou ik daar toch mijn slaap niet voor laten."

Wat is het eerste medium dat u 's ochtends raadpleegt?

"Twitter. Het ideale instrument om meteen mee te zijn met het nieuws van de dag. Via Facebook laten mijn vrienden weten wat ze de voorbije nacht hebben uitgevreten. En op Instagram krijg ik 's morgens vooral te zien wie erin slaagt zijn ontbijt op appetijtelijke wijze op zijn bord te draperen. Als het over nieuws gaat, blijft Twitter onovertroffen."

Van welk medium zou u zwaar moeten afkicken?

"Van zowat alles wat ik via mijn gsm kan raadplegen. Wanneer dat ding in mijn buurt ligt, heb ik de neiging om constant van alles te checken. Vroeger kon ik geconcentreerd een boek lezen, nu lukt dat me niet meer. Maar ik werk eraan. Vorig weekend heb ik mijn telefoon uitgezet en hem twee dagen lang op mijn slaapkamer laten liggen. De max! Ik ben een stuk rustiger wanneer ik niet constant op de hoogte wordt gehouden van wie welke foto liket. Het is echt een ander leven. Ik kan het iedereen aanraden."

Wat was uw meest beschamende mediamoment?

"We zijn net voor de zomer bij Studio Brussel overgeschakeld op een nieuw computersysteem. Alleen was ik toen net op reis, dus toen ik begin juli de ochtend kwam doen was het toch even zoeken. En twee keer is het totaal in de soep gelopen. Eén keer kon ik er niets aan doen en dan kan ik zo'n blunder wel van me af zetten.

"Maar de tweede keer was het wel helemaal mijn schuld. Dat is de nachtmerrie van elke radiopresentator. Je blijft op 'start' drukken en er gebeurt helemaal niets. Het blijft stil. Ik kreeg gewoon geen plaat gestart en dus bleef ik maar luidop sukkelen. Als je dat achteraf beluistert, voel je je gewoon superonprofessioneel."

Wat is de mooiste zin die u onlangs heeft gehoord, gelezen of geschreven?

"'Misschien moeten we volgend jaar toch maar weer naar Indonesië gaan.' Een e-mail van één zin die ik een paar dagen geleden van mijn lief kreeg. Toen we elkaar pas kenden, gingen we steeds op reis naar de voor de hand liggende vakantielanden: Frankrijk, Italië of Portugal.

Tot we tot de conclusie kwamen dat we allebei nog een heel stuk van de wereld wilden zien. Sindsdien gaan we nu al een aantal jaar naar Zuidoost Azië. Thailand, Maleïsie, Vietnam, Indonesië... Na elke vakantie in een van die landen besluiten we om het jaar nadien toch ergens anders heen te gaan. Tot het moment aanbreekt dat er moet worden geboekt en het plots toch opnieuw richting Azië gaat."