Direct naar artikelinhoud

Option neemt Franse software over

Datacommunicatiespecialist Option vernauwde het halfjaarverlies fors, al blijft de omzet krimpen. Het Leuvense bedrijf kondigt ook een overname aan, zonder financiële details vrij te geven.

Het bedrijfsresultaat kleurde nog 3,5 miljoen euro in het rood, tegenover een fors verlies van 21 miljoen een jaar eerder. Netto was er een verlies van 2,9 miljoen euro.

Option neemt de software over van het Franse MobiWire. De Surface UX-software creëert een gebruiksvriendelijke interface bovenop het Androidbesturingssysteem van smartphones en tablets. "We stappen met Surface UX naar fabrikanten van smartphones en tablets die zich met de software kunnen onderscheiden van hun concurrenten", zegt CEO Jan Callewaert.

Callewaert wil niet kwijt hoeveel hij daarvoor betaalt. "Het gaat niet om een groot bedrag." Via de software komt Option in het bezit van een aantal patenten. Een team van tien softwareontwikkelaars van MobiWire stapt mee over naar Option en krijgt onderdak in een nieuwe vestiging in Parijs.