iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

Waarom is het zo moeilijk om te stoppen met roken of minder te drinken? Zo raak je verlost van ongezonde gewoontes

Roken of regelmatig veel alcohol drinken: we weten dat het niet goed is voor onze gezondheid. Maar stoppen met slechte gewoontes is een ander paar mouwen. Zeker als je de controle over je gebruik (een beetje) kwijt bent. Wat doet een verslaving eigenlijk met ons brein? En vooral, hoe geraak je er vanaf? Twee experten geven advies.

8 reacties

  • Carl Desmedt

    5 jaar geleden
    Aan de snelheid waarmee ze wapens produceren ...honderdduizenden mensen vermoorden en de wereld op alle gebied om zeep helpen zie ik geen reden om mijn sigaretje en/of pintje te laten... Leef je goesting en moet ik daardoor die triestige en egocentrische wereld 5 jaar vroeger verlaten het zal me worst wezen... Enkel de criminele politiekers en stinkend rijken hebben er geen last van maar..... "Wie gans zijn leven graait en vergaart,Wordt ook als een stinkend lijk opgebaard"!!!
  • Freddy Madou

    5 jaar geleden
    80% van de niet rokers sterven van longkanker, het zit gewoon in de genen, en iemand die rookt zal het rapper ontwikkelen als hij de genen heeft, wat niet wil zeggen dat roken gezond is.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    heel simpel mensen zonder karakter,ik was ook roker voor 50 jaar,ik ben ook slecht begonnen door het groot te willen doen en te luisteren naar slechte raad van (vrienden) die het eigenlijk nooit waren maar je deed mee,tot op men 60 ste ik zonder hulp van ook maar iemand stopte,direct vandaag 71 geen sigaret meer aangeraakt,trouwens is ook de schuld van de staat zij voeren die rommel binnen en verdienen eraan
  • Pawel Demou

    5 jaar geleden
    Herremans jouw woorden zijn mijn gedachten. als alcoholist die vecht tegen die ziekte beschrijf je wat ik al jaren denk, Strengere wetten op alcohol. @ Louis Bouduin weet je wat een verslaving is? Als het Zooooooo gemelijk was bestonden er geen verslaafden
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Karakter en uithouding is alles. Ik ben in 1999 gestopt met roken en in januari jl. met drinken.