Direct naar artikelinhoud

'Independence Day'-sequel flopt in openingsweekend

De ene sequel is de andere niet. Terwijl animatiefilm Finding Dory in zijn tweede week nog 73,2 miljoen dollar (66,4 miljoen euro) ophaalde aan de Amerikaanse box office, scoorde de première van Independence Day: Resurgence slechter dan verwacht met een 'schamele' 41,6 miljoen dollar (37,8 miljoen euro).

Dat is een stuk minder dan de originele Independence Day uit 1996: die verkocht in zijn openingsweekend 50,2 miljoen dollar (45,6 miljoen euro) aan tickets.

Wereldwijd haalde de tweede Independence Day wel nog 102 miljoen dollar (92,7 miljoen euro) op, maar Fox geeft toe dat de cijfers "aan de lagere kant van onze voorspellingen" zitten.

Independence Day: Resurgence, gedraaid voor een budget van 150 miljoen euro, moet een van de grootste blockbusters van deze zomer worden. Regisseur Roland Emmerich en een groot deel van de cast van de originele film moesten het publiek lokken, maar dat blijkt (voorlopig) tegen te vallen.

Het is niet de eerste sequel die onder de financiële verwachtingen presteert: eerder dit jaar vielen ook Teenage Mutant Ninja Turtles: Day One en Alice Through The Looking Glass tegen aan de box office.