Verboden dopingproducten vrij te koop op 2dehands.be en eBay

© VTM

Fitnesspoeders die voor een extra boost zorgen, worden steeds populairder bij jongeren. Perfect legaal, maar ook sterkere varianten met de verboden stof DMAA zijn blijkbaar vrij te koop op websites als 2dehands.be en eBay. Dat meldt VTM.

jvh

Verboden dopingproducten zijn erg makkelijk te verkrijgen op het internet. Zo blijkt het aanbod van doordeweekse websites als 2dehands.be en eBay dergelijke verboden fitnesspoeders te bevatten. Het gaat dan om preworkoutshakes van verschillende merken die DMAA bevatten, een stof die in 2012 werd verboden na een aantal verdachte overlijdens in Groot-Brittannië.

“Het kan hartfalen veroorzaken voor hartpatiënten. Het probleem is dat veel atleten niet weten dat ze een hartprobleem hebben. We horen vaak verhalen van sporters die plots instorten tijdens een wedstrijd”, waarschuwt dopingspecialist Peter Van Eenoo van de Universiteit Gent.

2dehands.be laat in een reactie weten “kopers en verkopers die gebruikmaken van 2dehands, geacht worden zich aan de wet en aan onze gebruiksvoorwaarden te houden”, en verwijderde de zoekertjes. eBay was niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen