De Kamer heeft een eigen lijst goedgekeurd, maar premier Michel heeft al laten weten dat hij die niet noodzakelijk zal overnemen.
Volledig scherm
De Kamer heeft een eigen lijst goedgekeurd, maar premier Michel heeft al laten weten dat hij die niet noodzakelijk zal overnemen. © Photo News

OVERZICHT. Btw-verlaging op fietsen, afronding van cashbetaling en conflictvrije kruispunten: dit keurde parlement voorbije nacht allemaal goed

binnenlandIn de Kamer werd afgelopen nacht, tot drie uur, over een hele reeks wetsvoorstellen gestemd. Er werden nog snel beslissingen genomen voor de verkiezingen in mei. Belangrijkste punt op de agenda betrof het opstellen van de Grondwet, maar de Kamer keurde ook een hele reeks andere maatregelen goed. Hieronder vindt u een overzicht. 

86 reacties

  • claude sanders

    5 jaar geleden
    Ah BTW verlaging op aankoop van de fietsen, hoera, dit gaan we voelen in onze portemonnee !!!! De ware problemen of de oplossingen gaan ze uit de weg,het is om van te kotsen,er zijn andere zaken die de mensen vragen maar ja,als ze daarvoor s nachts moeten doorwerken.
  • Fabrice Braccio

    5 jaar geleden
    BTW verlaging op fietsen ALS Europa akkoord gaat he!!!!Maar de slimme meter en rekeningrijden komen er aan.Spreek uw spaarcentjes al maar aan ho domme werkende mens
  • G Deblock

    5 jaar geleden
    Conflictvrije verkeerspunten? In Antwerpen maak ik het dagelijks mee, is pure chaos! En ipv de btw op fietsen te verlagen, had men beter geopteerd om de aankoop ervan fiscaal gunstig te maken . En de btw terug naar 6% op alle basisnutsvoorzieningen. ( water - elektriciteit en verwarming en gewoon internet ) .Op alle andere zaken 21 % ( extra packs bij internetabon etc ). En vooral de lonen van de ministers drastisch verlagen bij het niet halen van hun beloften !
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    5 jaar geleden
    Ze spreken van meer planten, maar ze rooien bossen bij de vleet. Hoe dommer kunnen ze nog zijn? Is het zó dat ze het CO-2 probleem gaan oplossen, met madeliefjes? Te gek voor woorden!
  • Philip Vertommen

    5 jaar geleden
    Dank u, eindelijk, gans het land zat hier op te wachten. Gelukkig hebben ze de btw op energie niet verlaagd, want ieder gezin gelukkig maken zou wat te gortig zijn. Nu kan ten minste iedereen een fiets kopen.