Direct naar artikelinhoud

Josh Homme klaagt ex-bandgenoten Kyuss aan

Josh Homme van Queens of the Stone Age en Them Crooked Vultures, heeft de bandleden van Kyuss Lives aangeklaagd. De zaak zou de geplande zomertournee van de stonerrockband in gedrang kunnen brengen.

Homme, die in de jaren 90 deel uitmaakte van de originele Kyuss, klaagt samen met voormalig bandlid Scott Reeder de nieuwe band aan wegens het schenden van auteursrechten en onjuist gebruik van de merknaam. De band ging in 1995 uit elkaar, maar besloot vorig jaar als Kyuss Lives een herstart te maken. Homme en Reeder werden niet gevraagd om deel uit te maken van de reünieband.

"Later", zo beweert Homme, "kwam ik erachter dat John Garcia en Brant Bjork geprobeerd hebben ons alle Kyuss-naamrechten te ontnemen, die we nog steeds bezitten, en dat ook nog eens zonder ons daarover in te lichten."

Alle betrokkenen hebben twee maanden geleden nog met elkaar om de tafel gezeten. Homme was toen nog van zins om Garcia en Bjork te helpen "om de herstart van Kyuss Lives tot een succes te maken". "Nu blijkt dat ze ons stiekem hebben geprobeerd te bestelen."

Garcia verklaart dat hij Homme niet gevraagd heeft voor de reünie omdat hij met 99,9 procent zekerheid aannam dat Homme wegens zijn toen drukke werkzaamheden bij de andere projecten toch niet tot de groep zou toetreden.