Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Elektrische fiets snel terugverdienen? Zo doet u dat

SparenEen elektrische fiets is een stuk duurder dan een oldskool tweewieler, maar laat u dat vooral niet tegenhouden als u er een wil aanschaffen. Er zijn immers diverse manieren om dat financieel meer dan haalbaar te maken.

14 reacties

  • peter colson

    5 jaar geleden
    Idd andre wouters, een collega rijdt elke dag van Mechelen naar Vilvoorde. Fiets kostte 3000 euro. Na bijna 2 jaar moest hij een nieuwe batterij kopen. Kostprijs 750 euro. Ondertussen zijn wielen een paar keer laten herstellen omdat de spaken sneuvelen op de "goede" wegen, af en toe een nieuwe band omdat die al teveel is hersteld. Ondanks 24 cent vergoedingen begint de rekening wel op te lopen
  • Griet Peeters

    5 jaar geleden
    5000 km.per jaar, woon/werkverplaatsing met de fiets. GEEN fietsvergoeding !!!! Ook dat is België.
  • Patrick Bee

    5 jaar geleden
    Het jaar 2018 6794 km op de teller enkel woon-werk,tel maar uit.
  • Chris Ysebaert

    5 jaar geleden
    Ik fiets bijna dagelijks naar het werk, dat is 40Km per dag. De vergoeding is 0.23€ en je moet daarbij ook rekeningen dat ik ongeveer 75€ benzine bespaar. Op één maand scheelt dat toch ongeveer 240€. Na 6000Km moeten ketting, tandwielen, remblokjes en de achterband vervangen worden. Dat kost ongeveer 150€. Het is goed voor het milieu en de gezondheid. A propos ik ben 60 jaar, en doe dit traject nog altijd graag.
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    9000 Euro voor een fiets? voor die prijs koop je een motorfiets waarmee je ook op de autostrade kan. Zelfs voor 3000 euro koop je een splinternieuwe 125cc-motor, of scooter, bij de topmerken. Reken hierbij wel de aanschaf van helm, handschoenen en kledij. Als je de motorfiets puur voor het werk gebruikt, kan je alles zelfs aangeven als beroepsonkosten bij de belastingen.