Direct naar artikelinhoud

Ontdek de rode Loire

Rode Loire is elegante zomerwijn. Je kunt hem lichtjes gekoeld drinken en hij is niet te koppig. Wij Vlamingen zijn niet zo tuk op de groene paprikatoets van de cabernet franc (soms vervangen door gamay), maar bij een rijpe pluk kan rode Loire wonderlijk zijn.

Les Arpents, Saumur Champigny 2011

Donkerrobijnrode tint. Opvallende kruidenneus met ondertoon van zwart bessenfruit. Aangenaam en soepel openend in de mond, goede concentratie met rijp fruit, vriendelijke tannine en zelfs wat lengte. Onvervalste plezierwijn.

Colruyt, € 5,99

Chinon (botteling Delhaize), Chinon 2011

Licht robijnrood getint. Originele neus met violet, vroeg geplukt zomerfruit, maar ook een vleugje gebrande koffie. Ongecompliceerd en lichtvoetig van palet, met fruit dat net rijp genoeg is. Frisse afdronk zonder bitter.

Delhaize, € 3,99

Henry Marionnet 'gamay', Touraine 2011

Behoorlijke kleurconcentratie. Discreet aroma, na schudden wat kers en framboos. Zuiver, maar met lichtjes groene invloed van tuinkruiden en paprika. Souplesse, fris met halfrijp fruit, krokante finale. De afdronk verraadt wel het mindere oogstjaar.

Carrefour, € 6,99

Le Vieux Marronnier, St Nicolas de Bourgeuil 2011

Frisse neus waarin we naast zomerfruit ook toetsen van laurier en paprika vinden. Op de tong een goede fruitconcentratie en een ietwat vette textuur. Maar andermaal hebben we in de afdronk dat rauwe kantje van jonge tannine.

Delhaize, € 7,99