Melomaan heeft spijt van dramatisch gebaar in New Yorkse opera

Roger Kaiser, de inwoner van Dallas die vorige week in zijn eentje grote paniek veroorzaakte in de Metropolitan Opera in New York, heeft zich bij het orkest en de bezoekers van de zaal verontschuldigd. De man strooide zaterdagavond tijdens een optreden een wit poeder in de orkestbak. Het concert werd meteen stopgezet en de operagebouw werd ontruimd.
Dylan Hayden

Kaiser legde in een brief aan de manager en de hele operagemeenschap uit dat hij een vriend van hem die aan kanker leed in 2012 beloofd had om na zijn dood diens as in verschillende operahuizen te verstrooien. Op die manier zou de man voor altijd van de mooie muziek kunnen genieten.

"Maar dit lieve gebaar aan een stervende vriend is helemaal verkeerd gelopen", aldus de man.

"Grote spijt"

De uitvoering van "Wilhelm Tell" van Rossini werd zaterdag abrupt stilgelegd toen enkele muzikanten meldden dat Kaiser tijdens de tweede pauze een poeder in de orkestbak had gestrooid. Een later concert werd eveneens geannuleerd.

Kaiser werd door de politie ondervraagd maar niet in beschuldiging gesteld. De hele zaak zit hem nu danig dwars. "Als een verknochte operafan weegt het besef van wat ik gedaan heb, zwaar op me door."

Meest gelezen