Direct naar artikelinhoud

Waar eet? Amélie Lens

De Belgische Amélie Lens (24) werkt inmiddels alweer tien jaar als fotomodel. Tussendoor is ze ook actief in de muziekwereld als dj.

WAAR EET?

Pizza East
Ik werk vaak in Londen en slaap dan in de wijk Shoreditch, vlakbij dit restaurant waar ze de beste pizza's ter wereld serveren. Lekker krokant en vol verse groenten. Heerlijk! Het is er altijd druk, maar je kunt aan de bar wachten tot er een tafeltje vrijkomt.
Highgate Road 79, Shoreditch London, +44 20 3310 2000

Renaissance

Ik ben verzot op pasta, vooral pasta alle vongole. Eenvoudig, maar o zo heerlijk. Jammer dat een vongole vaak verkeerd wordt bereid, maar bij Renaissance is hij altijd goed. Ik denk dat ik hier nog nooit iets anders heb besteld. (lacht)
Nationalestraat 32, Antwerpen, 03 369 01 08

Falafel Tof

Ik probeer vaak vegetarisch te eten en falafel is een van mijn favoriete vegetarische gerechten. Falafel Tof is een nieuw restaurant in Antwerpen. Je broodje kun je zelf vullen aan het buffet en er is zelfgemaakte olijventapenade. Binnen is het er wat ongezellig, maar omdat ze de beste falafel van Antwerpen serveren, lijkt iedereen er wel wekelijks te komen.
Hoogstraat 32, Antwerpen, 03 291 66 60

Schwartz's Deli

Telkens als ik hier kom lunchen en mijn bord voor mijn neus krijg, denk ik: 'Oei, dat wordt morgen een halfuurtje langer zwemmen!' Schwartz's stopt de beste hamburgers in een heerlijk broodje en je krijgt er veel te veel dikke, handgesneden frieten bij. Meestal kom ik hier de laatste dag van de fashionweek, haha! Ik eet niet vaak vlees - en al zeker geen hamburgers - maar hier zijn ze bereid met écht gemalen rundvlees. Dat proef je.
Rue des Ecouffes 16, Parijs, +33 1 48 87 31 29

Désiré de Lille

Hét omaatjescafé van Antwerpen. Het is er eerder ongezellig en de service is niet top, maar die smoutebollen! Zelfs internationaal is Désiré de Lille bekend. Toen ik voor Jean Paul Gaultier werkte en hem vertelde dat ik in Antwerpen woonde, zei hij: "O, dan kun je elke dag naar Désiré de Lille gaan!"
Schrijnwerkersstraat 16, Antwerpen, 03 233 62 26

WAAR DRINKT?

Le Calbar

Dit jaar ben ik een van de tien ambassadeurs voor Cointreau Fizz Cocktails. Grote baas
Alfred Cointreau heeft ons hiervoor in zijn geboortestad Angers uitgenodigd en nadien ook in zijn thuisstad Parijs. We zijn in Le Calbar beland en het duurde toch wel een tijdje vooraleer ik doorhad dat de - zeer knappe - barmannen ons in hun boxer short serveerden.
Rue de Charenton, Parijs, +33 1 84 06 18 90

De Pelikaan

Een heel gewoon café op de Melkmarkt en het stamcafé van mijn vriendenkring. Centraal gelegen, goedkoop, met een terras en altijd plaats. Ideaal dus.
Melkmarkt 14, Antwerpen

The Bridge

Hier kom ik na een shoot soms een gin tonic drinken. Op het eerste gezicht lijkt de bar wat gewoontjes, tót je boven komt. Het interieur is echt top met al die antieke zetels en
lampen. Very kitsch en enorm gezellig!
Kingsland Road 15, Hoxton, Londen, +44 871 963 4200