Direct naar artikelinhoud

'Ik ben gehecht aan mijn douche 's morgens'

In Linde at Your Service probeert StuBru-stem Linde Merckpoel de problemen van luisteraars de wereld uit te helpen. Heeft Philippe Geubels hulp nodig bij de bouw van een gigantisch zandkasteel? Of hebben ze bij De Morgen een vragenlijstje liggen? Linde fikst het wel.

Welk nummer wordt u nooit beu?

"'You can call me Al' van Paul Simon. Het album waar dit nummer op staat, Graceland, is de plaat van mijn leven. Toen ik zes jaar was, heb ik er op mijn communiefeest op gedanst, met al mijn beste vriendinnetjes en dat nummer heeft me nooit meer losgelaten. Ik kan heel die plaat nog altijd helemaal meezingen."

Wat is het meest memorabele concert dat u ooit hebt bijgewoond?

"Het concert van Jamie XX dit jaar op Pukkelpop. Het soort concert waarbij alles gewoon klopt. Ik heb dat concert gezien samen met Sofie Lemaire, een van mijn beste vrienden. Ik was op voorhand helemaal wild van de nieuwe plaat van Jamie XX maar Sofie kende ze nog niet. Dan is zo'n concert toch altijd een beetje een gok. Vooral omdat ik iemand ben die me snel verantwoordelijk voel voor de pret van iemand anders.

"Ik was vanaf seconde één helemaal mee. De muziek ging recht naar mijn hart en mijn middenrif. Mijn hele lichaam bonkte. Toen ik na een paar minuten naast me naar Sofie keek, zag ik dat zij net hetzelfde voelde. Dat je zo'n moment kunt delen maakt het eens zo leuk. Binnenkort gaan we samen naar de AB om Jamie XX nog eens aan het werk te zien. Hopelijk met hetzelfde effect."

Belandt u wel eens te midden van een grote massa, staand met een plastic bekertje in de hand?

"Natuurlijk. Ik vind festivals de max. Al beleef ik ze nu niet meer op dezelfde manier als pakweg tien jaar geleden. Door mijn werk bij Studio Brussel worden wij nogal gepamperd. 's Avonds gaan we op hotel of rijden we over en weer naar huis. Ik ben gehecht aan mijn douche 's morgens. In een tentje op een gigantische, lawaaierige camping, als je jong bent hoort dat er bij, maar voor mij hoeft dat niet meer."

Welk bandlid zou u kunnen zijn?

"Ik zou niet de frontvrouw zijn. Wel diegene die er net naast staat. Als ik een instrument moet kiezen, dan kom ik uit bij de basgitaar. En dan zie ik mezelf wel als Alex James, de bassist van Blur. Die gast is heel grappig. Hij is slim, dat is ook niet alle muzikanten gegeven. En we hebben een gedeelde passie voor kaas. James is na zijn wilde jaren bij Blur verhuisd naar het Britse platteland om daar samen met zijn madam een kaasboerderij te starten. Daar heeft hij trouwens twee boeken over geschreven en die heb ik allebei gelezen. Absolute aanraders voor mensen die houden van Blur en kaas."

Wie zou er op uw begrafenis mogen komen zingen?

"Mr E van Eels. Een van mijn absolute favorieten. Maar de mens heeft al zoveel miserie gekend in zijn leven. Misschien moeten we hem niet lastigvallen met nog een begrafenis."

Waar vindt u de stilte?

"Ik treedt in het weekend vaak op als dj. Als ik dan naar huis rij, kan ik er echt fysiek van genieten om mijn autoradio af te zetten. Voor de rest staat er meestal wel muziek op. Life is Music, weet je wel."