Nationaal Orkest gaat door met intendant Hans Waege

Het Nationaal Orkest van België (NOB) heeft de intendant ad interim Hans Waege definitief in dienst genomen. Waege volgde midden april Jozef De Witte op aan het hoofd van het NOB. "Hij heeft veel ervaring en boekt grensverleggende resultaten", motiveert het NOB.

Hans Waege gaat door als intendant van het Nationaal Orkest van België. De raad van bestuur van het NOB heeft Waege definitief aangesteld als intendant. "De opdracht wordt verlengd voor onbepaalde duur", meldt het NOB.

"Met het engageren van Hans Waege als intendant verzekeren we ons van iemand met grote ervaring en veel grensverleggende resultaten als manager en intendant. Hij zal met de medewerkers van het NOB werken aan een boeiend toekomsttraject voor de symfonische muziek in Brussel en België."

Met twee voeten in de maatschappij staan

De uitdaging voor Hans Waege wordt het moderniseren van het NOB en de artistieke lijnen uitzetten. In de visie van Waege moet een symfonisch orkest met twee voeten in de hedendaagse maatschappij staan.

“Ik ben de voorbije maanden onder de indruk geraakt van het grote artistieke potentieel van het orkest en van de vele aangename contacten met de medewerkers en de stakeholders. Ik kijk ernaar uit om samen met alle medewerkers een boeiend symfonisch project te ontwikkelen voor de toekomst", zegt Waege.

"We zijn een kunstenhuis, die spanning blijven we steeds opzoeken. We willen klassieke symfonische muziek zijn kunstwaarde en maatschappelijke betekenis teruggeven. Ook de intense samenwerking met de twee tophuizen Bozar en De Munt bieden veel kansen voor de toekomst van ons symfonisch orkest."

Meest gelezen