Direct naar artikelinhoud

'AA Gent moet baas worden van de bal'

Nieuwe trainer Victor Fernández (52) weet goed waar hij met AA Gent naartoe wil: Europa. 'Gent moet zich opnieuw als een grote club gedragen.'

og voor een journalist zaterdag kon vragen waarom een man van zijn status uitgerekend bij AA Gent aan de slag gaat, gaf hij zelf al het antwoord. "Met geld heeft het niks te maken. Ik vond het gewoon tijd voor iets anders. Toegegeven, ik heb geen ervaring met het trainen van een club die zo laag staat. Maar deze club presteerde de voorbije maanden onder zijn waarde. Ze kunnen hier beter. AA Gent is een grote club en moet zich daar ook naar gedragen. We moeten via play-off II naar Europa gaan. Ik heb weinig tijd, maar ik zal zo snel mogelijk het maximum uit de groep proberen te halen. Alle trainers weten dat ze maar een ding kunnen beloven: hard werken. Daarnaast wil ik ook andere ideeën in deze club pompen."

Over welke ideeën heeft u het?

"Ik wil alleszins het team eerst goed organiseren. Dankzij die organisatie zal het talent van de spelers beter tot zijn recht komen. Daarnaast heb ik een duidelijke visie over hoe er gevoetbald moet worden: bij al mijn ploegen waar ik al gewerkt heb, was de bal enorm belangrijk. De bal moet de hoofdrolspeler zijn op het veld."

Hier heeft u vooral spelers die passen in een systeem met powerplay en verticaal voetbal.

"Ik ben me daar van bewust, maar ik heb ook genoeg technische voetballers in de kern om AA Gent op een positieve manier te laten spelen. Met zelfvertrouwen en uitgaande van onze eigen sterkte. Bijna geen enkel Belgisch team gaat hier uit van zijn eigen kracht. Ze wachten allemaal op een fout van de tegenstrever. Alleen Anderlecht is een club die de bal opeist en zelf iets probeert te forceren. Ik vind dat Gent ook baas moet worden van de bal."

De voorbije weken heeft het gerommeld in uw spelersgroep. Hoe denkt u de kleedkamer te verenigen?

"Daarvoor moet ik eerst de problemen van binnenin kennen. Ik ga de komende dagen gebruiken om de juiste informatie te verzamelen. Pas daarna zal ik een remedie bedenken."

Waarom heeft u maar voor

zes maanden getekend?

"Omdat ik eerst wil zien of ik mij hier goed voel. Pas als dat het geval is en als de supporters, het bestuur en de hele club tevreden zijn met mijn werk, kunnen we praten over een langer verblijf."